top of page
christmasflyer2.jpg
Guinelli - Christmas Shows

De Kerstperiode is traditiegetrouw een tijd vol magie. Maar wil u de komende eindejaarperiode extra magisch maken? Kom dan in het sprookjesachtige House of Mysteries in Gent meegenieten van Guinelli’s Christmas Magic, een fenomen(t)ale familievoorstelling vol sfeer en verbazing met ‘a touch of Christmas’. Een verbazingwekkende show in een schitterend kader met nadien ook nog close-up magic in de sfeervolle kleinere kamers van deze magische locatie én live muziek door Mister Molotov (Alain Govaert).

Tickets via www.houseofmysteries.be

395319130_10232258086497475_7081921316974014455_n.jpg
Guinelli - The Wedding Magician

 

Alles opgesteld en READY TO GO om verliefde en verloofde koppels te laten zien hoe belangrijk magie kan zijn op een trouwfeest en waarom Guinelli - The Wedding Magician - de béste keuze is! Kom nog GRATIS op bezoek in Antwerp Expo op 28 en 29 oktober 2023 door te surfen naar www.weddingexpo.be en u te registeren met de code: GUINELLI23ANV. Deze code is geldig voor 40 x 2 uitnodigingen dus ...snel reageren is de boodschap!

Of neem meteen een kijkje op:

www.weddingmagician.be

www.bruiloftgoochelaar.be

Guinelli eert vermiste vriend en collega Kurt Katana in Belgium’s Got Talent

 

Vrijdagavond 17 september was Guinelli (Gunther Guinée) opnieuw te zien in Belgium’s Got Talent, nadat hij in 2012 al deelnam met o.a. zijn intussen bekende T-shirt act. 

 

Gunther wou voor een breed publiek een eerbetoon brengen aan zijn sinds 15 september 2019 vermiste goede vriend en collega Kurt Huberecht, ook wel bekend als goochelaar en DJ Kurt Katana. Guinelli zag in Belgium’s Got Talent het ideale platform om zoveel mogelijk mensen te bereiken en hoopte met deze act - samen met Kurt - zowel jury als publiek én de kijkers thuis te verbazen en te raken…bijna dag op dag 2 jaar nadat Kurt als vermist werd opgegeven.  

 

Tijdens anderhalf jaar Corona-belemmeringen heeft Gunther vooral virtuele optredens verzorgd als onlinegoochelaar, maar nu de shows en evenementen stilaan weer op gang beginnen te komen heeft hij de uitnodiging om nog een keer opnieuw deel te nemen aan Belgium’s Got Talent in dank aanvaard en meteen besloten er iets bijzonders mee te doen. Ruim twee jaar nadat hij zijn goede vriend en collega Kurt Katana én diens vriendin Nathalie Fiers verloren heeft tijdens een jammerlijk duikongeval, heeft hij het beeldmateriaal van Kurt en de schitterende herinneringen die ze samen hebben opgebouwd, gebruikt als basis voor een aangrijpende en indrukwekkende act.   

 

 

“Ik had me eerst ingeschreven met enkele van mijn eigen vertrouwde acts en illusies, maar nadat ik op een nacht gedroomd had dat ik samen met Kurt aan het deelnemen was, heb ik dat idee de ochtend nadien op papier gezet en ben dat verder beginnen uitwerken. Van droom naar werkelijkheid. Publiek noch jury hadden aanvankelijk enig idee waar de act naartoe ging maar dat was ook de hele opzet. Mensen zijn er pas niet meer als er niet meer over hen wordt gesproken...Ze zúllen ook nooit vergeten worden of er niet meer ‘zijn’, maar ik wou op mijn manier mijn steentje bijdragen om hen te eren en te laten zien hoe hard ze worden gemist.” 

 

Bij zangers en andere beeldende kunstenaars gebeurt het vaker dat ze hun emoties en gevoelens uiten met wat ze doen, voor een goochelaar of illusionist is dit eerder ongezien. De unieke act - die ook speciaal voor deze show werd gecreëerd en maar éénmalig werd opgevoerd - werd beloond met twee staande ovaties én vier “JA”s van de jury. 

Schermafbeelding 2021-09-18 om 13.31.01.png
CB2E1A3D-07BD-4EDC-AA1A-6527C958F241.JPG
Schermafbeelding 2021-10-04 om 15.27.04kopie.png
IMG_5857.png

DOE MEE MET ATV

Geen verveling deze kerstvakantie! Twee weken lang kan je samen met ATV fitnessen, schilderen, goochelen en dansen. 
Wie doet mee? Deel jouw moves, goocheltrucs, kunstwerkjes en danspasjes met #doemeemetatv en verras ons!

 

Guinelli leert je alvast eke dag één of twee nieuwe goocheltrucs die je zélf kan doen. Je kan de workshops volgen vanaf maandag op ATV en herbekijken op atv.be én op deze website!

 

H&E KERSTSHOW

 

Nog een leuke kijktip voor deze kerstvakantie? Guinelli (en Bianca) maken deel uit van de afiche van de H&E TV Kerstspecial met veel magie maar ook zang, dans en humor! Het is heel eenvoudig om de volledige Kerstspecial te bekijken :

BEKIJK DE H&E TV KERSTSPECIAL HIER :

https://www.heplus-tv.eu/nl/article/he-tvkerstspecial

Huren voor 3,99 EURO ( 48 uur ter beschikking )

Of kijk voor lange tijd als Premium kijker .

 

online magician.jpg

Guinelli start met Online Goochelen

 

Bijzondere omstandigheden vragen bijzondere maatregelen… en een vernieuwende aanpak. De Corona-crisis hakt zwaar in op de artiesten en de evenementensector maar Guinelli blijft niet bij de pakken zitten. Met zijn ervaring en expertise als Digital Magician zet hij nu vlot de stap naar Online Magician. Sterke magie en mentalisme via de digitale media, visueel én vooral interactief.

 

Het opvrolijken van online vergaderingen, online workshops ‘magie voor ondernemers’, verjaardagen en andere festiviteiten, tot de grote specialiteit: het maken van gepersonaliseerde boodschappen of productvoorstellingen en logo-onthullingen. Van programma’s van enkele minuten tot langere voorstellingen, magie bij u thuis, op het beeldscherm of de beamer…you name it! 

 

Deze programma’s zijn aanvullend aan Guinelli’s live-optredens - die niet te evenaren zijn - maar in deze bizarre tijden van afstand houden brengen we de magie op een boeiende manier toch nog tot bij u en uw gasten! 

 

De aangepaste website(s) met alle mogelijkheden en voorbeelden zijn:

www.onlinegoochelaar.com

www.onlinegoochelaar.be

www.onlinegoochelen.com

www.onlinegoochelen.be

www.digitalmagician.be

www.onlinemagic.be

Onder het motto "never change a winning team" blijft Guinelli natuurlijk zijn vertrouwde activiteiten als allround magisch entertainer verderzetten...ook in 2020. Maar gedreven door zijn passie voor magie en illusie blijft hij nieuwe activiteiten en programma's ontplooien die ook op UW volgend evenement voor een onvergetelijke ervaring kunnen zorgen.

 

CYBER MAGIC

 

De traditionele magische effecten die Guinelli brengt tijdens zijn optredens blijven vernieuwend en erg goed scoren bij elk publiek, maar wie nog een stapje verder wil gaan kan nu kiezen voor CYBER MAGIC. Nieuwe acts met tablets en smartphones: interactief, modern, onbegrijpelijk en bijzonder actueel. In heel wat gevallen kunnen de toeschouwers bovendien naar huis met een mooi digitaal of afgedrukt souvenir van hun deelname aan deze supercoole virtuele magie!      

 

FENOMENTAAL

 

Bij al zijn optredens brengt Guinelli geregeld ongebrijpelijke mentale effecten, maar bij FENOMENTAAL gaat het alleen maar deze toer op! Geen verschijnende of verdwijnende voorwerpen, maar subtiel spelen met de gedachten, de kracht van het brein, mindf*cks, voorspellingen, suggesties, beïnvloeden,...

Het publiek zal er eindeloos over napraten en huiswaarts keren met een absoluut gevoel van verbazing en verwondering. FENOMENTAAL kan zowel close-up als voor grote groepen worden gebracht met evenveel succes.

 

MAGIC WORKSHOP - BREAK THE ICE

 

Goochelaars zijn gebonden aan een beroepsgeheim en geheimen verklappen doen wij niet. Maar magie is wel een kunstvorm die het ijs kan breken, die fantastisch is om te netwerken, die gesprekken doet ontstaan en contacten doet leggen. Hoe? Dat leert u in deze MAGIC WORKSHOP met eenvoudige maar niet te onderschatten sterke en indrukwekkende trucs, weetjes en handvaardigheden. Drempelvrees wordt zó "weggetoverd".

GUJ005.jpg
Foto 8-05-19 om 22.28.jpg
Foto 8-05-19 om 22.28 (2).jpg

Van 5 tot 8 september mag Guinelli een paar zeer fijne seniorennamiddagen animeren en aan elkaar praten met enkele showbeesten om u tegen te zeggen :-) Lindsay, Steve Tielens, Jacky Lafon en het show ballet Jumelles in een organisatie van the Booking Company!

Guinelli scoort 100% in "TU SI QUE VALES"

op Italiaanse TV

 

 

Op 4 en 5 november 2014 vloog Guinelli op uitnodiging van de Italiaanse TV naar de opnamestudios in Rome om daar een act te brengen in de razend populaire TV-show "Tu si que vales", een talentenjacht vergelijkbaar met "Belgium's Got Talent" maar dan op internationaal niveau. Gasten en artiesten van over heel de wereld worden daarvoor geselecteerd en uitgenodigd om hun kunnen te laten zien aan een vakjury en een publieksjury die dan hun oordeel vellen over de kwaliteit van de act. 

 

 

Op zaterdag 15 november - werd de zesde en laatste voorronde van dit programma uitgezonden op "Canale 5" en kregen de televiekijkers naar goede gewoonte een 3 uur lange show te zien met een gevarieerd aan aanbod aan zangers en zangeressen, acrobaten, illusionisten, degenslikkers en ontsnappingskunstenaars...en ook Guinelli die samen met dochter Selena zijn bekende "T-shoot" act bracht.

 

Alle acts werden door enkele bekende Italiaanse mediafiguren geëvalueerd en ook door 100 mensen in de zaal met een beoordelingsknop (die geen enkele band hebben met de optredende artiesten en zodoende het Italiaanse publiek vertegenwoordigen) beoordeeld, om zo een percentage te bekomen. Wie onverhoopt 100% zou scoren, zou meteen doorgaan naar de finale... 

 

 

Guinelli en Selena kregen 100% van het Italiaanse publiek bovenop de lovende commentaren van de Italiaanse jury. Deze grote finale is jammer genoeg in een weekend dat Guinelli al heel druk bezet is en al diverse voorsetllingen op de agenda heeft staan, zodat de kans groot is dat hij na deze mooie prestatie forfait zal moeten geven.  

 

HAPPY VALENTINE!

 

Gebruik deze video gerust om die ene speciale persoon op 14 februari op een speciale manier te verrassen...of beter nog...doe dat op elk mogelijk of onmogelijk moment. Enjoy!

 

HAPPY 2014

 

De allerbeste wensen voor een gezond, gelukkig en vooral ook magisch nieuw jaar! Over enkele dagen barst het ECOMAGIE-seizoen weer los maar staan er ook nog heel wat andere spannende dingen op de agenda zoals optredens in Athene, maatwerk voor Philips (en dus heel wat magie met lampen en lichtjes), nieuwjaarsrecepties, bedrijfsfeesten én het internationaal goochelcongres in Blackpool (UK).

 

Maar eerst kunt u hiernaast nog even nagenieten van Guinelli's eindejaarsboodschap.

 

Let it snow, let it snow!

 

G

 

Film-magie en een douche van (écht) geld!

 

Tijdens de première van de film Now You See Me bij Kinepolis Brussel gisterenavond, kregen de bezoekers niet alleen een goochelact van Guinelli aangeboden, maar kwamen ze ook onaangekondigd in een regen van geld terecht. In de Brusselse bioscoopzaal viel er geld uit de lucht gedurende een scene in de film waarbij vier illusionisten op onverklaarbare manier een bank in Parijs beroven tijdens een show in Las Vegas. De biljetten dwarrelden boven de hoofden van het publiek naar beneden, met verbaasde en enthousiaste reacties tot gevolg. “Het geld viel gewoon uit de lucht”, “Ik heb enorm veel geld gewonnen!” en “ik was in shock, ik heb het geld nog niet geteld.”Het verspreiden van het geld in de bioscoopzaal gebeurde op hetzelfde moment dat de illusionisten in de film, gespeeld door Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Isla Fisher en Dave Franco, hun buit ook verspreiden onder hun publiek. Filmdistributeur Entertainment One Benelux kondigt aan dat ze dit binnen twee weken elders in een Kinepolis Bioscoop in België zullen herhalen. Ze verklappen niet van tevoren waar, maar het zal tijdens dezelfde scene van Now You See Me gebeuren. De bioscoopfilm is vanaf woensdag 31 juli in heel België in de bioscoop te zien.

Magische Avant-Première
 
 

Op 31 juli gaat er in de Belgische bioscopen een nieuwe blockbuster in première die wel eens dé zomerhit op het grote scherm zou kunnen worden en Guinelli zal daar zijn magisch steentje aan bijdragen.

 

"Now you see me" gaat over een groep briljante illusionisten die net twee ongelooflijke, magische prestaties hebben geleverd: ze zijn erin geslaagd een bank op een ander continent te beroven en hebben het fortuin van een verdachte bankier verdeeld over de bankrekeningen van hun publiek. Meer nog: ze beloven om hun volgende stunt nog spectaculairder te maken! De FBI en Interpol sturen twee agenten die vastberaden zijn om te voorkomen dat de artiesten hun belofte niet kunnen waarmaken. Ze roepen de hulp in van Thaddeus, een specialist in het ontrafelen van illusies. Al snel loopt de spanning hoog op en een race tegen de klok gaat in, terwijl de hele wereld met ingehouden adem wacht op de laatste stunt van de illusionisten…

 

Topcast, topfilm, én topmagie, want tijdens de avant-première geeft Guinelli de film een extra magische aftrap voor de genodigden die hem als eersten mogen komen bekijken.

 

Hieronder kunt u alvast genieten van de vier eerste minuten van een film vol magie en verrassingen!

Benefietshows op 19 juni voor Charlotte Claes


Op woensdag 19 juni verzorgde Guinelli  2 benefietvoorstellingen voor het Claesen Huis van Charlotte Claes voor een goedgevulde zaal in CC De Mol in Lier. Deze 20-jarige jongedame uit Duffel geraakte vorig jaar bij een skiongeval volledig verlamd. Ondertussen kan ze, na een jaar revalideren, opnieuw haar armen gedeeltelijk bewegen. Allerlei verenigingen waar Charlotte actief in is organiseren acties om Charlotte een zelfstandigere toekomst te bieden. Ook de opbrengst van deze benefietshows van Guinelli gaan naar het ‘Claesen Huis', de overkoepelende term van de benefietactie. De – ondanks de warmte – talrijk opgekomen aanwezigen kregen een mooie familieshow voorgeschoteld met op de koop toe een aantal gloednieuwe acts, die gezien de enthousiaste en positieve reacties na de shows zeker een vaste plaats zullen krijgen in het repertoire.

Eureka’s Awards & galashow RCMB 

 

Op 25 mei legde Guinelli de link tussen wetenschap en magie tijdens de EUREKA’s Awards met een interactieve wetenschapsshow én een spectaculaire slotact tijdens de prijsuitreiking. De organisatoren waren alvast tevreden:"Wij zijn heel blij met je prachtig optreden en de manier waarop je het hebt aangepakt afgelopen zaterdag op de 8ste editie van de Eurekas-Awards. Wij hebben heel toffe reacties gehad van de aanwezigen. De jongeren en de leerkrachten waren heel enthousiast en onze bezoekers vonden het een heel 'magisch' optreden. De manier waarop je het eerste gedeelte hebt aangepakt paste perfect in het kader van onze visie binnen het Eurekas project. En het intermezzo was een welkome afwisseling tijdens de prijsuitreiking en maakte het geheel helemaal af."Eddy Capenberghs
Coördinator Eurekas wetenschaps- en technologiewedstrijdGuinelli stond diezelfde avond ook nog in de gala-show van het Brussels Goochelcongres eind mei in Sint-Agatha-Berchem waar naast de T-shoot act van Belgium’s Got Talent ook de nieuwe Airwalker illusie veel lof kreeg.

BAS benefietvoorstelling op 11 meiEen aantal zeer leuke sfeerbeelden van Guinelli's optreden op de BAS benefietdag op 11 mei 2013. De benefiet werd georganiseerd door “Let’s bike “ ten voordele van de vzw Bring a smile. Een vzw die zicht vooral richt op langdurig zieke kinderen. Ze bezoeken meerdere ziekenhuizen per jaar , met een heleboel kado’s en wat BV’s in hun kielzog en dit alles om een glimlach op de kinderen hun gezicht te toveren.

Maatwerk als grote specialiteit De afgelopen weken verzorgde Guinelli heel wat optredens rond een speciaal thema of een apart product. Voor dit maatwerk creëerde hij dan ook speciale effecten en presentaties:

- introductie DELL Latitude 10 nieuwe tablet: aangezien alle 'magische' app's ontwikkeld zijn voor iPad, iPhone en Android werd Guinelli ingeschakeld om magische effecten te ontwikkelen en te vertonen met deze - onder Windows 8 werkende - noviteit.- 'Out of the box' show voor Indaver: out-of-the-box denken en werken is een term die in alle sectoren steeds vaker wordt gehanteerd en waar ook geregeld congressen en studiedagen worden rond gehouden. Speciaal voor dit event bedacht Guinelli een show met dozen in alle soorten en maten...kortom: out of the box!

Guinelli's handen in TV reclameWist u dat u de vingervlugge vingers van Guinelli regelmatig op TV ziet zonder dat u het wellicht weet? 

Special act op Anne's muziek Awards

Op 15 januari verzorgde Guinelli een gastoptreden tijdens de TV-show Anne's Vlaamse Muziek Awards in de Capitole in Gent, waar hij samen met Belle Perez één van de prijswinnaars op een heel bijzondere en spectaculaire manier bekend heeft gemaakt...

bottom of page